Team Rynkeby

Team Rynkeby er et nordisk velgørenhedscykelhold, der hver sommer cykler til Paris for at samle penge ind til Børnecancerfonden. Igen i år afholder Team Rynkeby Østjylland et sjovt event for børn og børnefamilier – Bingo Banko for Børnecancerfonden – som et led i deres indsamling.

Team Rynkeby blev stiftet i 2002 af medarbejdere fra den danske juicevirksomhed Rynkeby Foods A/S, der også er holdets hovedsponsor. I 2016 bestod Team Rynkeby af 1.600 motionscykelryttere og 400 hjælpere fordelt på 38 lokale hold fra henholdsvis Danmark, Sverige, Finland, Norge og Færøerne.

Team Rynkeby er hovedsponsor for Børnecancerfonden, og de mange penge, der hvert år samles ind, er medvirkende til at fonden kan sætte ekstra fokus på forskning og indenfor børnecancer, sådan at vilkårene for børn med kræft kan forbedres. Indsamlingerne foregår f.eks. ved lokale events, lotteri eller koncerter, og Team Rynkeby Østjylland afholder derfor igen i år blandt andet Bingo Banko for Børnecancerfonden.

Deltagerne på Team Rynkeby

Deltagerne på Team Rynkeby er personer af begge køn, i alle aldre og med forskellige jobs, uddannelser og baggrunde. Igennem det meste af et år skal deltagerene ikke alene blive i stand til at cykle de godt 1300 km til Paris – de forpligter sig også til at gøre en stor indsats for at rejse penge til børn med kræft og deres familier. Team Rynkeby rytterne betaler selv alle omkostninger i forbindelse med deres deltagelse på holdet. Det vil sige at cykel, tøj, hoteller, forplejning, osv. betales af rytterne selv. De indsamlede beløb fra de mange forskellige aktiviteter går derfor udelukkende til Børnecancerfondens arbejde.

Rynkeby Foods A/S dækker alle projektets centrale omkostninger, hvilket betyder, at de penge, som Team Rynkeby indsamler i hvert land, kan gå ubeskåret til børnecancerorganisationen i det pågældende land. I Danmark går alle de indsamlede midler til Børnecancerfonden.

I 2014 indsamlede Team Rynkeby 23,5 millioner kr. til Børnecancerfondens kamp mod børnekræft i Danmark. I 2015 var donationen fra Team Rynkeby på hele 32,8 millioner kr., hvilket er 40 procent mere end sidste år og den største donation, Børnecancerfonden nogensinde har modtaget. Hjælp os med at opnå et endnu bedre resultat i 2018!

Her kan du følge Team Rynkyby Østjylland og de andre hold mod Paris:

www.team-rynkeby.dk